Venusplutón!

30 junio 2010 | documentales

Heliogàbal. Retrat de família
Mishima, Nueva Vulcano, Anari

realizador: Roger Roca, Dani Ventura, Albert Guitart
música: Mishima, Nueva Vulcano, Anari
productora: Televisió de Catalunya
año de producción: 2010
descarga/fuente: TV3alacarta


No és gaire més gran que el menjador de casa i amb prou feines hi caben cent persones. Però el bar Heliogàbal, al barri de Gràcia de Barcelona, és molt més que un bar. Després de quinze anys d’activitat, l’Heliogàbal s’ha convertit en una referència per a la música de la ciutat i en un exemple per a altres locals que lluiten per oferir música en directe i de proximitat.

L’Heliogàbal és una sala de concerts de petit format, un dels escenaris més interessants de la ciutat i un lloc ideal per prendre el pols a moltes de les músiques que es fan ara mateix al nostre país: per aquest minúscul bar de Gràcia passen bandes de pop i rock, però també músics de jazz i propostes experimentals. I n’hi ha de locals, però també de la resta de l’estat i d’altres països, perquè el prestigi de la sala s’ha estès fora de Catalunya.

Músics, programadors, cambrers i públic són els protagonistes corals d’un documental produït per un equip de l’Sputnik que no pretén ser un retrat de l’escena musical de la ciutat, sinó que vol mostrar com un model basat en l’entusiasme, l’autogestió, l’altruisme i el col·lectivisme pot fer viable l’aposta per la música en directe.

El programa inclou actuacions a l’Hèliogàbal d’El Petit de Cal Eril, Nueva Vulcano, Me & the Bees, Mil Pesetas, els mallorquins Oliva Trencada i la cantautora del País Basc Anari gravades per Sputnik l’abril i el maig del 2010, a més d’imatges de Mishima, Manel, Pau Riba, Jeremy Enigk, Pascal Comelade i les Gràcia jazz sessions preses al llarg dels últims anys al local.

(texto extraído del blog de Sputnik)
Venusplutón! se acabó. Tras más de cinco años de trabajo dejamos de publicar y actualizar la web, pero mantenemos online todos los contenidos. Consultad nuestro texto de despedida en el blog y el vídeo resumen de nuestro canal de tv. ¡Mil gracias a todos!

© 2008-2013 Venusplutón! músicas para ver, imágenes para oír | créditos | web SPIP by Permanent