Venusplutón!

23 abril 2011 | videoclips

Their Song
Myriads

realizador: Aleix Pitarch
música: Myriads
año de producción: 2011
descarga/fuente: Vimeo


El video va sorgir de l’encàrrec que ens va fer el CCCB i el Festival de Realitzadors de Videoclips ZOOMVI del 2011 a diversos creadors; ens van proposar que cada un de nosaltres posés imatges a una cançó del grup Myriads per acompanyar l’actuació en directe que aquesta banda faria en el marc del festival. La idea era crear una espècie de videoclip en directe, amb imatges que serien manipulades en directe per un videojockey. La majoria de creadors va passar al VJ una sèrie de planos, donant-li absoluta llibertat a l’hora de manipular-los. Jo vaig voler aprofitar l’oportunitat per fer quelcom més semblant a un videoclip, en comptes d’uns visuals no-narratius, i li vaig passar al VJ 29 planos ja ordenats i amb un video de referència perque s’estudiés el ritme del muntatge, per la qual cosa la seva feina al directe seria fer cada tall a sincro amb la música. El directe va sortir molt bé i vaig decidir que el material que havia fet tenia prou gràcia com per convertir-lo en un videoclip. El Benjamin Palmer dels Myriads va tenir el detall d’oferir-se tornar a gravar una versió acústica de la cançó expressament (jo havia muntat el video de referència original utilitzant una maqueta de la cançó).

Una vegada més l’he fet sol: concebut, animat i muntat a casa. A diferència d’altres ocasions, aquí vaig tenir poc temps per fer-lo, així que vaig decidir aprofitar per provar algunes coses que tenia en ment utilitzant animació molt limitada i vectorització; a la cançó li sentaven bé aquestes imatges estàtiques però alhora en constant moviment tremolós, molt en coherència amb la temàtica de la cançó i amb el que s’explica en el video. Sempre m’ha atret molt l’estètica de rotoscòpia vectorial de videojocs de la meva infància com Another World, i aquí vaig voler provar una cosa similar però més punki, explotant els errors i limitacions (per exemple, la falta de detall) per donar una sensació d’inestabilitat i tensió. M’agrada que en alguns planos l’espectador hagi de fer un esforç per reconèixer objectes o figures en el garbuix semi-abstracte. L’altre gran avantatge del vectoritzat era que com que redueix tant el detall de les imatges em permetia barrejar animació, il·lustració i collage fotogràfic sense que es notés la diferència entre una i altra cosa.

por Aleix Pitarch
Venusplutón! se acabó. Tras más de cinco años de trabajo dejamos de publicar y actualizar la web, pero mantenemos online todos los contenidos. Consultad nuestro texto de despedida en el blog y el vídeo resumen de nuestro canal de tv. ¡Mil gracias a todos!

© 2008-2013 Venusplutón! músicas para ver, imágenes para oír | créditos | web SPIP by Permanent